A családfák klasszikusa. Anyai és apai ágakon lévő felmenői kutatás, melyben a generációk duplázódnak. Nagyon kevesen örülhetnek annak, hogy minden ágon minden felmenő minden adata megtalálhatóak a születéseket az esketéseket és halálozásokat tekintve. Ennek legfőbb oka az a "béke" melynek elnevezése Trianon.

Nemességi kutatás

Ez a legnagyobb érdeklődéssel fogadott kutatási forma. Sajnos azonban nem mindenkinek adatik meg az, hogy nemesi ranggal bíró felmenőkkel rendelkezik. Amellett, hogy ez a kutatás nyújtja a lehető legtöbb információt ez a legnehezebb is, hiszen ezen családok anyagai több évszázadra nyúlnak vissza.

Vannak olyan megrendelők, akik csak a névadó rokonság történetére kíváncsiak. Az ilyen kutatás alkalmával, mindig az apai-apák és házastársaik adatait kutatom, de természetesen itt is van lehetőség számos információ gyűjtésére, mely ugyanolyan gazdag eredménnyel zárulhat, mint a többi kutatási forma.

Ennél a típusnál az apai és anyai ág névadó fele a vizsgált terület. Érdekesség, hogy átlagban 3-4 generációval korában az anyai ágon lévő dédszülők kora megegyezik az apai ágon lévő nagyszülők korával, és ennek oka az, hogy átlagosan egy feleség 4-5 évvel fiatalabb a férjénél.

Szinte a teljes rokonságot átölelő kutatás, csak fordított irányban. Ezt a formát azoknak ajánlom, akik kíváncsiak jelenleg is élő rokonságukra, és szeretnének találkozókat szervezni, vagy megismerkedni eddig nem látott vagy nem is ismert rokonaival. 

Ez az egyik legérdekesebb kutatási típus. Általában olyan megrendelők érdeklődését kelti fel ez a kutatási forma, akiknek egy-egy ága külföldre költözött, volt valami különleges társadalmi feladata, vagy valami családi legenda övezi kilétüket, és erről szeretnének további felvilágosítást kérni.

Címkefelhő

  • # Családfakutatás
  • # Genealógia
  • # GénKapocs
  • # Debrecen, Tokaj
  • # Nemes családok
  • # Családtörténet

Közösségi média

© 2009-2024 GénKapocs ® - Családfakutató Iroda. All Rights Reserved. - Version 3.10.12.24.04.02. RC4

responsive